Печено агне по чобански

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
285
27
241
03/01/2014
"Страхотна рецепта за печено агне по чобански, следвайте я стъпка по стъпка за отличен резултат "
Приготвяне60 мин.
Готвене360 мин.
Общо420 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 323
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агне - 1 бр.
  • агнешка кожа - 1 бр.
  • мазнина
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнето се почиства и измива. Отвън се натърква червен пипер и сол, а отвътре - с черен пипер и сол. Увива се в кожата и се завръзва. В трап се запалва голям огън, за да има много жар.

Агнето се слага в трапа, като предварително кожата се намокря. Покрива се първо с пепел, а отгоре с жар. Когато е готово, кожата се маха внимателно и агнето се намазва с мазнина.

Пече се 6 часа.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар