Начин на приготвяне
Сварете до готовност агнешките дреболии във вряща вода с малко сол. Прецедете и ги наситнете.
Наситнете пресния лук, а стария нарежете на тънки полумесеци.
Загрейте в тенджера чашката зехтин. Прибавете двата вида лук и сипете 2-3 лъжици от бульона на дреболиите. Задушете до омекване и прибавете дреболиите и доматите.
Овкусете със сол, пипер и магданоз. Сложете капак и гответе 10-тина минути.
След това разпределете кавърмата в гювечета. Отгоре сложете резен домат и малко масло.
Сложете във фурната, включете на 180 градуса и печете около 20 минути. Накрая поръсете с настърган кашкавал, върнете във фурната, за да се разтопи.
Чобанската кавърма с дреболии е много вкусна.