Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кавърма»Чобанска кавърма с дреболии

Чобанска кавърма с дреболии

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Чобанска кавърма с дреболии3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Двойна порция ще искате от тази вкусна кавърма"

Необходими продукти

  • домати - 200 грама (настъргани)
  • агнешки дреболии - 500 грама (бъбреци, бял и черен дроб, сърце)
  • лук - 1 голяма глава
  • зелен лук - няколко стръка
  • масло - 1 бучка
  • магданоз - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • кашкавал
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете до готовност агнешките дреболии във вряща вода с малко сол. Прецедете и ги наситнете.

Наситнете пресния лук, а стария нарежете на тънки полумесеци.

Загрейте в тенджера чашката зехтин. Прибавете двата вида лук и сипете 2-3 лъжици от бульона на дреболиите. Задушете до омекване и прибавете дреболиите и доматите.

Овкусете със сол, пипер и магданоз. Сложете капак и гответе 10-тина минути.

След това разпределете кавърмата в гювечета. Отгоре сложете резен домат и малко масло.

Сложете във фурната, включете на 180 градуса и печете около 20 минути. Накрая поръсете с настърган кашкавал, върнете във фурната, за да се разтопи.

Чобанската кавърма с дреболии е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: