Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Чобански сарми в агнешко було

Чобански сарми в агнешко було

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
2162342
Чобански сарми в агнешко було
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • агнешки набор - 1300 - 1400 г (бял и черен дроб, момици, сърце)
  • агнешко було - 1 брой
  • зелени маслини - 15 - 20 броя (без костилка)
  • джоджен - 1 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • лапад - 1 стиска или киселец
  • зелен лук - 1 връзка
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • девесил - 1 клонче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете агнешките дреболии в тенджера под налягане, залейте ги с вода, посолете и варете в продължение на час.

Охладете и ги нарежете на ситно.

Настинете лапада, зеления лук, джоджена и девесила. Задушете ги в загрята мазнина. Прибавете ориза и дреболиите, овкусете с пипер и разбъркайте.

С плънката напълнете парчетата агнешко було и оформете сармите, като във всяка една слагате по 1-2 маслини.

Наредете сармите в тава за печене. Ако има още плънка, може да я сипете между тях.

Сипете 4 чаши топъл бульон. Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност - около час.

Чобанските сарми в агнешко було са много вкусни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: