Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Агнешки сарми в було

Агнешки сарми в було

Агнешки сарми в було1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект с голямо було около 700 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • копър - 1 връзка
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • сметана - 200 мл готварска
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете приготвените агнешки дреболии в подсолена вода, нарежете ги на ситни кубчета, изпържете ги в 2 с.л. олио заедно с наситнените лук и чесън и след като ги свалите от огъня, добавете ориза, ситно нарязания копър, солта и черния пипер.

Нарежете булото на квадрати със страни 15 см, сложете в тях от плънката, завийте сарми, изпържете ги в останалото олио, след което ги наредете в тава, залейте ги сметаната и малко вода и ги печете 15-20 мин. във фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: