Начин на приготвяне
В малък тиган загрявате зехтина и запържвате мащерката, докато стане ароматна. Извадете върху попивателна хартия и запазете зехтина.
Загрявате фурната на 200 градуса.
Нарежете картофите на резенчета от 1 см. Запържвате картофите, докато станат златисти от двете страни. След това ги преместете в съд, като предварително сложите в него 1 с.л. от запазения зехтин. Сложете при картофите и агнешкото и изпечете за около 20 минути. Когато е готово, покрийте съда, за да остане топло ястието.
През това време пригответе Айоли соса. За целта разбъркайте добре горчицата, оцета, чесъна и жълтъците. Постепенно добавете и зехтина на тънка струйка, като през цялото време продължавате да бъркате. Накрая прибавете и лимоновия сок.
Спанакът може да сварите или задушите, докато омекне. Останалият зехтин загрявате заедно с маслото в тиган и запържвате гъбите и чесъна, докато първите омекнат.
Разделете агнешкото между порциите, заедно със спанака, картофите и гъбите. Накрая залейте със соса, сложете от мащерката и поръсете с оцет.