Начин на приготвяне
Поръсете приготвеното агнешко бутче с черен пипер и сол, с остър нож направете отворчета в него и пъхнете в тях чесновите резенчета.
Сложете го в тавата заедно с олиото и печете 30 мин. на 200 градуса, след което намалете на 150 градуса и печете още 20-25 мин.
Прехвърлете готовото бутче върху затоплено плато и го поддържайте топло.
Кипнете соса от печенето, в който сте добавили виното и подправките, оставете го да се поизпари и полейте с него месото.
В разтопеното масло сипете нарязаните гъби и лук, поръсете с брашното и запържете за минута.
Добавете млякото и бъркайте, докато заври, овкусете със смляното индийско орехче, черен пипер и сол, прибавете сметаната и леко затоплете.
Поднесете гъбен сос в сосиера към печеното агнешко.