Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко бутче със сос от копър

Агнешко бутче със сос от копър

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Агнешко бутче със сос от копър1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
360 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • агнешко бутче
  • масло - 125 г
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • масло - 100 г
  • копър - 1 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от захарта, нарязания на ситно лук, черния пипер и виното. Бутчето се залива и се оставя за 3 часа.

Отцежда се, маже се с маслото, посолява се и се пече, завито във фолио, в тава, където е налята една чаша вода. Пече се 2 часа, като при нужда се добавя още вода. Фолиото се отваря и бутчето се оставя да хване хрупкава коричка.

Сосът се приготвя, като брашното се запържва в маслото и се добавя 1 ч.ч. топла вода. Копърът се нарязва на ситно и се добавя към соса. Добавя се черен пипер, сол и сокът от лимона. Агнешкото се реже на порции, които се поднасят със сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: