Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко на грил със сос паприкаш

Агнешко на грил със сос паприкаш

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Агнешко на грил със сос паприкаш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • домати - 400 г от консерва
  • вода - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете агнешкото на грил или барбекю, след което го покрийте и го оставете за 5 минути и го нарежете.

През това време загрявате зехтина и добавяте лука. Разбърквайте, докато омекне, и добавете чесъна и подправките.

Накрая прибавете доматите и водата и оставете да заври. Намалете котлона и оставете сместа да покъкри, непокрита, за около 5 минути, докато сосът леко се сгъсти.

Сервирайте агнешкото със соса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: