Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкав крем. Без да спирате да бъркате добавете олиото и млякото. Към сместа прибавете лимоновия сок и кора.
На порции добавете предварително пресятото с бакпулвера брашно.
Подгответе си продълговата форма за кекс и сложете на дъното хартия за печене. Сипете вътре тестото.
Оваляйте измитите и подсушени боровинки в брашно и ги разпределете отгоре върху кексовата смес.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете кекса до готовност - около 45 минути.
Охладете кекса за 15-тина минути, след което го надупчете с помощта на дървено шишче.
Загрейте равни количества лимонов сок и захар (5 лъжици сок и 5 лъжици захар) и залейте кекса в направените дупчици.
Изчакайте да се охлади напълно и декорирайте с лимонови резени, боровинки и дори прясна мента.
Пухкавият боровинков кекс е готов.