Начин на приготвяне
Предлагам ви рецепта за медени сърца без глутен, които се поднасят на Октоберфест. С моята рецепта можете да приготвите вкусни меденки сърца за нула време.
Загрейте маслото, меда и захарта в тенджера, докато захарта се разтвори. Оставете всичко да се охлади добре.
Междувременно смесете брашното с какаото, подправките и бакпулвера. Добавете медената смес заедно с яйцето към брашното и омесете всичко.
Ако тестото е прекалено меко, то трябва да престои в хладилник за около 1-2 час. Можете да покриете тестото със стреч фолио и приберете в хладилника за една нощ, да приготвите домашните меденки на другия ден. Не добавяйте повече брашно!
Разточете тестото върху лист хартия за печене, изрежете медените сърца.
Загрейте фурната до 180°C горе и долу. Покрийте тавичката с пергаментова хартия за печене, поставете сърцата върху нея. Печете медените сърца за около 13-15 минути.
Извадете от тавата върху хартия на плота и украсете.
Разтопете на водна баня 100 грама кувертюр и с четчица нанесете шоколада върху меденките. Украсете сърцата, както ви харесва, поръсете натрошени ядки върху шоколада или кокосови стърготини или цветни бонбонки. Можете да ги украсите и с айсинг. Украсете с айсинг, когато са напълно изстинали. Насладете се на тези страхотни меденки!
Съвет: Декорирано с любов и увити във фолио, сърцата са чудесна идея за подарък.
Коментари