Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Страхотни безглутенови меденки

Страхотни безглутенови меденки

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Страхотни безглутенови меденки
Снимка: Ivelina
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Изненадайте половинката си без повод с тези страхотни меденки във формата на сърца"

Необходими продукти

  • масло - 60 г или маргарин
  • захар - 60 г
  • мед - 150 мл
  • подправка за меденки - 2 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • безглутеново брашно - 300 или 320 г (универсално)
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • шоколад - 100 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви рецепта за медени сърца без глутен, които се поднасят на Октоберфест. С моята рецепта можете да приготвите вкусни меденки сърца за нула време.

Загрейте маслото, меда и захарта в тенджера, докато захарта се разтвори. Оставете всичко да се охлади добре.

Междувременно смесете брашното с какаото, подправките и бакпулвера. Добавете медената смес заедно с яйцето към брашното и омесете всичко.

Ако тестото е прекалено меко, то трябва да престои в хладилник за около 1-2 час. Можете да покриете тестото със стреч фолио и приберете в хладилника за една нощ, да приготвите домашните меденки на другия ден. Не добавяйте повече брашно!

Разточете тестото върху лист хартия за печене, изрежете медените сърца.

Загрейте фурната до 180°C горе и долу. Покрийте тавичката с пергаментова хартия за печене, поставете сърцата върху нея. Печете медените сърца за около 13-15 минути.

Извадете от тавата върху хартия на плота и украсете.

Разтопете на водна баня 100 грама кувертюр и с четчица нанесете шоколада върху меденките. Украсете сърцата, както ви харесва, поръсете натрошени ядки върху шоколада или кокосови стърготини или цветни бонбонки. Можете да ги украсите и с айсинг. Украсете с айсинг, когато са напълно изстинали. Насладете се на тези страхотни меденки!

Съвет: Декорирано с любов и увити във фолио, сърцата са чудесна идея за подарък.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотни станаха, много благодаря за рецептата! Замених какаото с рожков и захарта с еритрол! Опитайте, като оригинала са.
21.12.2021 12:47