ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печено Агнешко»Агнешко с дроб-сарма на фурна

Агнешко с дроб-сарма на фурна

DenitsaDenitsa
Новак
3
2
125
1
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене190 мин.
Общо220 мин.
Порции7

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В достатъчно голяма тава сложете агнешкия бут. Намажете го с маслото и го поръсете с подправките. Покрийте с алуминиево фолио.

Згрейте фурната на 200 градуса. Печете агнешкото около часа и половина.

През това време пригответе дроб сармата. Измийте и нарежете на кубченца агнешките дреболии.

Загрейте олио в тенджера и запържете дреболиите с наситнения лук, ориза и подправките. Налейте чашка топла вода и гответе още 10-тина минути.

Извадете бутчето от фурната и премахнете фолиото. Сипете в тавата дроб сармата и налейте 2 чаши вода. Печете около 30 минути без фолио.

Около 15 минути преди готовност извадете и наредете върху ориза целите гъбки.

Агнешкото с дроб-сарма на фурна е много вкусно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: