Начин на приготвяне
В достатъчно голяма тава сложете агнешкия бут. Намажете го с маслото и го поръсете с подправките. Покрийте с алуминиево фолио.
Згрейте фурната на 200 градуса. Печете агнешкото около часа и половина.
През това време пригответе дроб сармата. Измийте и нарежете на кубченца агнешките дреболии.
Загрейте олио в тенджера и запържете дреболиите с наситнения лук, ориза и подправките. Налейте чашка топла вода и гответе още 10-тина минути.
Извадете бутчето от фурната и премахнете фолиото. Сипете в тавата дроб сармата и налейте 2 чаши вода. Печете около 30 минути без фолио.
Около 15 минути преди готовност извадете и наредете върху ориза целите гъбки.
Агнешкото с дроб-сарма на фурна е много вкусно.