Начин на приготвяне
Измийте агнешкото месо и го нарежете на порции. Подсушете и го сложете в тава, посолете и поръсете с черен и червен пипер.
Наситнете джоджена и зеления лук, добавете ги в тавата. Полейте с малко олио и вода, добавете маслото и сложете алуминиево фолио.
Загрейте фурната и изпечете агнешкото до полуготовност, защото след това предстои още термична обработка.
Измийте агнешките дреболии, залейте ги с вода и кипнете. Щом заври водата, махнете от огъня и извадете дреболийките. Наситнете ги.
Сипете малко масло и олио в тенджерка и ги загрейте. Запържете вътре зеления лук, добавете дреболиите и овкусете с подправките.
Измийте ориза и го добавете да се запържи и той. Налейте половин чаша топла вода.
Извадете месото от фурната и добавете към него дроб сармата. Налейте вода и върнете във фурната да се запекат до готовност.
Агнешкото с дроб-сарма 2в1 е готово.