Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко с дроб-сарма на фурна

Агнешко с дроб-сарма на фурна

DenitsaDenitsa
Новак
461287
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
220 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 брой
  • дафинов лист - 1 голям лист
  • зелен лук - 7 стръка
  • бахар - 2 зърна
  • печурки - 5 големи
  • олио - 80 гмл
  • джоджен - 1 с.л.
  • масло - 50 грама
  • черен пипер
  • сол
  • За дроб сармата
  • агнешки комплект - 1/3 (за дроб сарма)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 2 стръка
  • вода - 3 ч.ч.
  • джоджен - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В достатъчно голяма тава сложете агнешкия бут. Намажете го с маслото и го поръсете с подправките. Покрийте с алуминиево фолио.

Згрейте фурната на 200 градуса. Печете агнешкото около часа и половина.

През това време пригответе дроб сармата. Измийте и нарежете на кубченца агнешките дреболии.

Загрейте олио в тенджера и запържете дреболиите с наситнения лук, ориза и подправките. Налейте чашка топла вода и гответе още 10-тина минути.

Извадете бутчето от фурната и премахнете фолиото. Сипете в тавата дроб сармата и налейте 2 чаши вода. Печете около 30 минути без фолио.

Около 15 минути преди готовност извадете и наредете върху ориза целите гъбки.

Агнешкото с дроб-сарма на фурна е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: