ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Табиетлийски пилешки руладини

Табиетлийски пилешки руладини

ЗорицаЗорица
Новак
1494474k75
Табиетлийски пилешки руладини
Снимка: Зорица
1 / 3
02/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • бекон - 150 г пушен
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • моркови - 1 бр. за украса
  • олио - за намазване
  • черен пипер
  • сол
  • пушено сирене - 100 г слайс
  • маруля - 2 листа за украса
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и обезкостете пилешките бутчета. Овкусете със сол и черен пипер, загънете ги във фолио.

Леко ги начукайте с чук за месо. Сложете при всяко парче пушено сирене, 1/2 скилидка чесън, бекон и кръгчета лук.

Завийте на рула, забождайки клечки за зъби. Намажете оформените руладини с олио и прехвърлете в тава с хартия за печене, намазнена.

Покрийте пилешките руладини с алуминиево фолио. Печете за половин час на 200-220 градуса с вентилатор.

Махнете фолиото и върнете да се запекат.

Поднесете табиетлийските пилешки руладини в компанията на листа маруля, стръкове лук и пръчици морков.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: