Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини с бекон и кашкавал

Пилешки руладини с бекон и кашкавал

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Не само на снимка тези пилешки руладини са толкова съблазнителни"

Необходими продукти

  • бекон - 6 ленти
  • пилешко месо - 4 бр. филе
  • кашкавал - 8 пръчици
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
  • масло - 30 г
  • къри
  • черен пипер
  • риган
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • магданоз
  • сос
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на две по средата пилешкото филе и начукайте през фолио. Поръсете с риган, черен пипер, сол и кърпи. Поставете бекон върху парчетата месо, после кашкавал и навийте на руло. Може да ползвате клечки за зъби, ако има нужда.

Оформете пилешките руладини и оваляйте в брашно.

Изпържете рулцата леко и подредете в намазнена тава. В тенджера загрейте масло, добавет ебрашно и разбъркайте. Сипете прясното мляко на тънка струйка. Разбъркайте до сгъстяване.

Овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер. Полейте руладините със сос и печете половин час на 180 градуса.

Сервирайте пилешките руладини с бекон и кашкавал, поръсени с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: