Начин на приготвяне
Най-напред сваряваме киноата в подсолена вода (за около 14 минути), след като се свари я оставяме настрани да изстине.
През това време овкусяваме пилешките гърди със сол и червен пипер и ги запечатваме и от двете страни на тиган, в който предварително сме загрели зехтина.
Изстиналата вече киноа объркваме с натрошената фета и босилека. Правим разрези по средата на пилешките гърди и пълним с приготвената плънка от фета, киноа и босилек. Завиваме и закрепваме с дървени клечици.
Напълнените пилешки руладини слагаме в тавичка и заливаме с мазнината останала в тигана, ако ви е останала плънка, може да я сложите в тавата около пилешките гърди.
Печем на предварително загрята фурна на 300 градуса за 15 минути.