Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Снежна портокалова панакота

Снежна портокалова панакота

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Снежна портокалова панакота3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ако обичате десерти, развихрете се в кухнята и пригответе тази разкошна портокалова панакота"

Необходими продукти

  • желатин - 10 г
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • сметана - 500 г
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • още
  • желатин - 5 г
  • портокали - 5 бр.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете сметаната в тенджера, добавете 100 г захар и 200 мл прясно мляко при нея. Затоплете на котлона до разтопяване на захарта и оставете до кипване. Добавете ванилията.

Сипете прахче желатин и го полейте със 100 мл студена вода. Оставете до набъбване. Разтопете на водна баня или в микровълнова, не оставяйте да заври.

Сипете желатина към сметаната. Разбъркайте и сипете в чашки. Поставете чашките в хладилник за 3-4 часа.

Изцедете сока от портокал и го прецедете. Затоплете го с 2-3 с.л. захар до разтопяване. Добавете 5 г желатин към сока, който предварително сте накиснали с 3 с.л. вода.

Извадете купичките с желираната сметана и полейте сока отгоре. Може да добавите резен от плод върху портокаловия крем.

Пак приберете плодовата панакота в хладилник.

Преди да я поднесете, потопете купичките в топла вода, обърнете и сервирайте снежната портокалова панакота.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: