Начин на приготвяне
Обелете и нарежете прасковите на дребни парченца. Залейте ги с лимоновия сок и поръсете с 2 с.л. захар. Приберете в хладилник за около час.
Смесете течната сметана, прясното мляко, ванилиите и 4 с.л. захар. Сложете на котлона да загрее, докато захарта се стопи. Оставете да се охлади.
Накиснете желатина в 50 мл студена вода за 10-15 минути. След това го сложете в съд на водна баня, за да се втечни. Водата не трябва да завира.
Прибавете желатина към млечната смес и разбъркайте.
Разпределете сместа за панакота в 6 десертни чаши и сложете в хладилника за един час или докато се втвърди. Накиснете и останалия желатин (5 г) в 30 мл студена вода.
Загрейте прасковите със сока, който се е отделил и махнете от котлона преди да заври.
Прибавете към тях набъбналия желатин и разбъркайте, за да се разтвори. Оставете да се охлади и разпределете върху панакотата. Върнете в хладилника за още един час.
Много свежа и вкусна ванилова панакота с нектарини.
Да ви е сладко!