Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с шоколад

Панакота с шоколад

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Панакота с шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8 бр.
"Иска ли ви се нещо сладичко? Какво ще кажете за тези изискани шоколадови кремчета приготвени по оригинална италианска рецепта"

Необходими продукти

  • шоколад - 150 г черен (70% какао)
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • прясно мляко - 300 г висок процент
  • захар - 80 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • ядки - натрошени за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го сложете да се разтопява на водна баня, като добавите и сметаната, прясното мляко и захарта.

Бъркайте непрекъснато на слаб котлон, докато сместа се хомогенизира и захарта се разтопи напълно, но без да завира!

Желатинът накиснете предварително в студена вода да набъбне, след което го разтопете внимателно и го добавете към шоколадовата смес.

Разбъркайте добре и разпределете сместа в подходящи купички. Поръсете с натрошени ядки и сложете за поне 6 часа в хладилник.

Рейтинг

3.3
51
42
32
22
10
Дай твоята оценка: