Начин на приготвяне
Натрошеният млечен шоколад се поставя в съд, подходящ за микровълнова фурна. Загрява се в нея на средна степен за 1 – 2 минути, като се бърка на всеки 30 секунди с метална лъжица, докато се разтопи. Слага се настрани, докато се охлади леко.
Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се прибавят към шоколада и се бърка, докато се смесят добре.
Белтъците се разбиват с миксер, докато започнат да се образуват меки върхове. Напръскват се с пудра захар. Разбиват се отново, докато сместа стане лъскава.
С метална лъжица се премества половината от белтъците при шоколада и се размесва внимателно. По същия начин се процедира и с втората половина.
Сметаната се разбива с миксер. Прибавя се към шоколада и се бърка непрекъснато. Прибавят се и добре счуканите орехи и се разбърква отново.
Мусът се разпределя в чаши. Покрива се със свежи фолио и се оставя в хладилника за 4 часа. Преди сервиране се наръсва с настърган натурален шоколад.