Начин на приготвяне
Накиснете желатина в чаша със студено мляко, за да се разтвори и омекне.
В тенджера сипете останалото мляко и сметанта. Добавте захарта и загрейте. Точно преди да кипне сместа, трябва да я свалите от котлона.
Добавете вътре набъбналия желатин и разбъркайте старателно. Прибавете ванилията.
Сипете млечния крем в чашки и охладете. След това приберете в хладилник, за да стегне хубаво.
Докато кремът се охлажда, може да наклоните леко чашките - ще се получи много интересен ефект.
Междувременно обезкостете черешите и ги сипете в тенджера с водата и захарта. Варете до леко сгъстяване.
Свалете от котлона, добавете ванилията и лимоновия сок.
Охладете и сипете върху млечния крем.
Поднесете панакотата охладена.
Нежната панакота с череши е чуден десерт.