Начин на приготвяне
Накиснете желатина в малка купичка със студена вода и оставете настрана, за да набъбне.
Сипете сметаната и млякото в малка тенджера. Добавете захарта и начупения черен шоколад. Сложете на котлона и затоплете до точката на кипене, но внимавайте - в никакъв случай течността не бива да кипва.
Махнете от огъня и добавете вече омекналия желатин. Разбърквайте постоянно до разтварянето на желатина. Налейте две лъжици ром и оставете крема да се охлади за 10-тина минути.
Разпределете крема в подходящи купички и щом се охлади напълно го прехвърлете в хладилника, за да стегне и да се желира добре.
Поднесете панакотата с украса от разбита сметана.
Шоколадовата панакота за ценители е чудна!
За да я извадите по-лесно, накиснете купичката за 1-2 минути в гореща вода.