Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Шоколадова панакота за ценители

Шоколадова панакота за ценители

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Шоколадова панакота за ценители2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вашата дневна доза радост е под формата на шоколадова панакота - вземете си я"

Необходими продукти

  • черен шоколад - 100 грама
  • ром - 2 с.л.
  • сметана - 400 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 3 с.л.
  • желатин - 10 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в малка купичка със студена вода и оставете настрана, за да набъбне.

Сипете сметаната и млякото в малка тенджера. Добавете захарта и начупения черен шоколад. Сложете на котлона и затоплете до точката на кипене, но внимавайте - в никакъв случай течността не бива да кипва.

Махнете от огъня и добавете вече омекналия желатин. Разбърквайте постоянно до разтварянето на желатина. Налейте две лъжици ром и оставете крема да се охлади за 10-тина минути.

Разпределете крема в подходящи купички и щом се охлади напълно го прехвърлете в хладилника, за да стегне и да се желира добре.

Поднесете панакотата с украса от разбита сметана.

Шоколадовата панакота за ценители е чудна!

За да я извадите по-лесно, накиснете купичката за 1-2 минути в гореща вода.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: