Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците, защото за направата на тази рецепта се използвайте само белтъците.
Разбийте белтъците на ниска скорост с миксер. Когато се разпенят, започнете да добавяте захарта на части. Увеличете миксера на максимална степен и разбивайте до пълно разтваряне на захарта.
По време на разбиването добавете и кремотартара.
Вземете голям пош със звездовиден накрайник. С помощта на дълго шишче намажете вътре поша като линийка със съответния цвят - от двете противоположни страни.
Напълнете поша с разбитите белтъци. Ако има образуван въздух, натиснете поша и завъртете здраво отгоре - така сместа няма да изтече.
Сложете хартия за печене в голяма тава.
На разстояние разпределете ядки по ваш избор. Върху тях поширайте сместа и завъртете леко.
Загрейте фурната на 220 градуса, пъхнете вътре тавата и веднага изключете фурната, като повече не е необходимо да я отваряте.
Оставете целувките до сутринта - за да изсъхнат изцяло са необходими 10-12 часа.
Целувките за ценители са готови.