Начин на приготвяне
Всички чушки се пекат на ламарина, захлупват се и след като изстинат добре се обелват. Старателно се почистват от семената и дръжките.
Попарете доматите за няколко секунди във вряща вода. Обелете и ги нарежете на по-едро.
Обелените домати и чушки прехвърлете в блендер и пасирайте заедно със свеж копър и магданоз (само листа).
Добавете всички подправки - червен пипер, смлени семена на кориандър, хмели сунели, сол и захар). Разбъркайте добре сместа я залейте с препържено олио. Поднасяйте като вкусна разядка върху препечени филийки хляб. Лютивката е подходящ сос както към месни, така и към зеленчукови ястия.
Съхранявайте се в хладилник до няколко дни. Може да се стерилизира в буркани и да има по-дълга трайност.
Лютивката за ценители е чудна.