Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бабек»Класически бахур за ценители

Класически бахур за ценители

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
"Домашен бахур, който сме сигурни, че ще оцените високо, още щом го опитате"

Необходими продукти

  • карантия - 1 бр. гръклян + 1бр. свински далак + 1 бр. свинско сърце
  • свински дроб - 1 бр. бял
  • свинско месо - 1 и 1/2 кг + 500 г сланина и бузи
  • свински черва - дебели
  • чесън - 1 малка глава
  • кромид лук - 3 глави
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 3 с.л.
  • сол - 5 с.л.
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свинските черва ги сложете във вода с оцет и нарязан на едри парчета лук - оставете ги да престоят така за около 60 минути.

Сварете карантията и свинския дроб за около 10 минути.

След това ги измийте и ги нарежете на ситни парченца - отстранете твърдите части от дроба.

Нарежете месото и бузите също на дребно.

Сварете ориза с щипка сол.

В голяма купа изсипете карантиите, месото, ориза, счукания предварително чесън и подправките.

Разбъркайте ги добре и напълнете с тях свинските черва, но не прекалено.

Завържете ги в двата края и ги надупчете с дебела игла.

Наредете свинския бахур в широка тенджера върху решетка, отгоре сложете чиния и го залейте с гореща вода и малко сол.

Сложете го да ври на слаб огън до готовност.

Класическият бахур за ценители е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: