Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бабек»Класически бахур за ценители

Класически бахур за ценители

Класически бахур за ценители2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
"Домашен бахур, който сме сигурни, че ще оцените високо, още щом го опитате"

Необходими продукти

  • карантия - 1 бр. гръклян + 1бр. свински далак + 1 бр. свинско сърце
  • свински дроб - 1 бр. бял
  • свинско месо - 1 и 1/2 кг + 500 г сланина и бузи
  • свински черва - дебели
  • чесън - 1 малка глава
  • кромид лук - 3 глави
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 3 с.л.
  • сол - 5 с.л.
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре свинските черва ги сложете във вода с оцет и нарязан на едри парчета лук - оставете ги да престоят така за около 60 минути.

Сварете карантията и свинския дроб за около 10 минути.

След това ги измийте и ги нарежете на ситни парченца - отстранете твърдите части от дроба.

Нарежете месото и бузите също на дребно.

Сварете ориза с щипка сол.

В голяма купа изсипете карантиите, месото, ориза, счукания предварително чесън и подправките.

Разбъркайте ги добре и напълнете с тях свинските черва, но не прекалено.

Завържете ги в двата края и ги надупчете с дебела игла.

Наредете свинския бахур в широка тенджера върху решетка, отгоре сложете чиния и го залейте с гореща вода и малко сол.

Сложете го да ври на слаб огън до готовност.

Класическият бахур за ценители е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: