Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Кишове»Богат пролетен киш със зелении

Богат пролетен киш със зелении

Богат пролетен киш със зелении3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ако сте от хората, които не се мръщят на зеленините, тогава непременно да приготвите вкъщи този пролетен киш"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • киселец - 1 връзка
  • лапад - 2 връзки
  • За бешамеловия сос
  • прясно мляко - колкото е необходимо или вода
  • жълтък - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • За масленото тесто
  • краве масло - 150 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с масло запържете брашното, добавете жълтъка и разбъркайте добре.

Разредете с мляко сместа, за да се получи бешамеловият сос.

Смесете го с предварително сварените в леко подсолена вода и нарязани на ситно киселец и лапад. Добавете яйцата.

В друга подходяща купа смесете водата, брашното и солта и замесете меко тесто.

Разточете го на правоъгълник, разделете го на две и върху едната половина сложете ленти масло.

Сложете отгоре другата част и ги разточете отново, така че да се замеси маслото - сложете ги в хладилник.

Отново след това разточете тестото на тънка кора и го сложете във форма за пай.

Изсипете отгоре зеленчуковата плънка и сложете вкусния киш да се пече за около 20 минути на 200 °C.

Богатият пролетен киш със зелении е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: