Начин на приготвяне
В дълбок тиган с масло запържете брашното, добавете жълтъка и разбъркайте добре.
Разредете с мляко сместа, за да се получи бешамеловият сос.
Смесете го с предварително сварените в леко подсолена вода и нарязани на ситно киселец и лапад. Добавете яйцата.
В друга подходяща купа смесете водата, брашното и солта и замесете меко тесто.
Разточете го на правоъгълник, разделете го на две и върху едната половина сложете ленти масло.
Сложете отгоре другата част и ги разточете отново, така че да се замеси маслото - сложете ги в хладилник.
Отново след това разточете тестото на тънка кора и го сложете във форма за пай.
Изсипете отгоре зеленчуковата плънка и сложете вкусния киш да се пече за около 20 минути на 200 °C.
Богатият пролетен киш със зелении е много вкусен.
Добър апетит!