Ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс със спанак и сирене

Солен кекс със спанак и сирене

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
46182130381
Солен кекс със спанак и сирене
Снимка: Admin
1 / 5
27/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вкусен солен кекс със спанак и сирене, който ще се настани в сърцето ви от първата хапка"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 г настъргано
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го измийте добре. Нарежете го на ситно и прибавете яйцата. Разбъркайте добре и добавете предварително настърганото сирене, нарязания магданоз и глава лук също нарязана на ситно.

Смесете добре продуктите за соления кекс и прибавете киселото мляко. Разбъркайте добре и добавете олиото, содата и сол.

След като разбъркате добре продуктите, започнете да сипвате бавно брашното и бъркайте непрекъснато. Целта е да се получи смес като за обикновен сладък кекс.

Намажете дъното на тавичка или форма за кекс с мазнина и прехвърлете сметта за кекс със спанак.

Сложете да печете на 200 градуса отдолу, а след 20 минутки започнете да печете и отгоре и отдолу.

Когато се получи златист загар и коричка, значи спаначникът е готов.

Като всяко ястие със спанак, можете да сервирате и тозисолен кекс с кисело мляко.

Ако искате можете да поръсите с настърган кашкавал и копър, малко преди да извадите от фурната соления кекс със спанак и сирене.

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Наташа Георгиева
Наташа Георгиева
Драги мой, когато помествате дадена рецепта, МОЛЯ ВИ направете си труда да я тествате! Това е пълно недоразумение, което сте качили в сайта си. Днес спазвайки ВАШАТА рецепта (въпреки подозрението си!!!, което се оказа основателно) стигнах до извода, че напълно съм си похабила продуктите и времето...Не бих заложила нищо (дори щипка сол) във ваша полза. Бъдете така добри, когато лъжете да бъде достоверно...Съжелявам, че споделяйки ВАШАТа неточна рецепта съм подвела мойте приятели. Веднага ще направя корекция на действията си.
25.04.2020 14:58
4