Ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Богат пролетен тарт за ценители

Богат пролетен тарт за ценители

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Богат пролетен тарт за ценители
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
42 мин.
Общо
62 мин.
Порции
8
"Да, този пролетен тарт изглежда наистина добре, но на вкус е още по-добре, затова не се бавете, а по-скоро го пригответе"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 70 мл или вода
  • брашно - 200 грама
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 60 мл
  • Плънка
  • фета - 200 грама
  • листа от цвекло - 30 грама
  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • кресон - 40 грама
  • листа от репички - 50 грама
  • босилек - 1 стрък пресен
  • зелен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • магданоз - 25 грама
  • кейл - 60 г
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на тестото. Сипете брашното със солта в купа, налейте зехтина и виното.

Постепенно замесете меко и гладко тесто. Оставете го да си почине за 10-тина минути. Ако видите, че е прекалено меко, добавете още малко брашно.

Разточете готовото тесто на тънка кора. Сложете я във форма за тарт, която е с диаметър 28 см и падащо дъно. Внимателно притиснете с пръсти, за да полепне по стените и дъното на формата. С вилица направете дупчици, за да не се надуе по време на печенето.

Включете фурната на 180 градуса. Изпечете блата за 10-12 минути.

Междувременно пригответе плънката за тарта. Измийте и наситнете всички зелении, както и пресния чесън и лука. Загрейте зехтина в тиган и задушете зеленчуците, като ги овкусите с щипка сол.

Натрошете на ситно сиренето върху блата, отгоре сложете задушените зелении. Разбийте яйцата заедно с киселото мляко и залейте отгоре.

Върнете соления пай във фурната. Печете го още 20-тина минути, за да стегне плънката и да се получи приятен загар.

Богатият пролетен тарт за ценители е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: