Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Пролетен качамак със зелении

Пролетен качамак със зелении

Пролетен качамак със зелении
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Време е да посрещнем пролетта с един качамак със зелении"

Необходими продукти

  • качамак - 250 грама
  • яйца - 3 варени
  • лопуш - 20 листа
  • зелен лук - 1 шепа
  • черен пипер - 3 щ.
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • чубрица - 3 щ.
  • сминдух - 2 щ.
  • шарлан - 1 - 2 ч.л.
  • вода - около 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата и посолете. Сипете постепенно качамака, като не спирате да бъркате постоянно и бързо, за да не се образуват бучки.

Веднага след качамака сипете нарязания на ленти лопуш.

След около 5 минути овкусете с шарлан, сминдух, чубрица и черен попер. Варете още до пълна готовност на качамака, като не спирате да бъркате.

Сипете в купички и отгоре разпределете нарязаните сварени яйце. Поръсете с наситнения зелен лук.

Пролетният качамак със зелении е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: