ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Кишове»Богат пролетен киш със зелении

Богат пролетен киш със зелении

Богат пролетен киш със зелении1 / 2
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Ако сте от хората, които не се мръщят на зеленините, тогава непременно да приготвите вкъщи този пролетен киш"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • киселец - 1 връзка
  • лапад - 2 връзки
  • За бешамеловия сос
  • прясно мляко - колкото е необходимо или вода
  • жълтък - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • За масленото тесто
  • краве масло - 150 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с масло запържете брашното, добавете жълтъка и разбъркайте добре.

Разредете с мляко сместа, за да се получи бешамеловият сос.

Смесете го с предварително сварените в леко подсолена вода и нарязани на ситно киселец и лапад. Добавете яйцата.

В друга подходяща купа смесете водата, брашното и солта и замесете меко тесто.

Разточете го на правоъгълник, разделете го на две и върху едната половина сложете ленти масло.

Сложете отгоре другата част и ги разточете отново, така че да се замеси маслото - сложете ги в хладилник.

Отново след това разточете тестото на тънка кора и го сложете във форма за пай.

Изсипете отгоре зеленчуковата плънка и сложете вкусния киш да се пече за около 20 минути на 200 °C.

Богатият пролетен киш със зелении е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: