Начин на приготвяне
В купа сипете бакпулвера, брашното, содата и какаото. В друг съд смесете олиото, водата, киселото мляко и захарта. Смесете течните със сухите съставки.
Последно добавете кафето и разбъркайте. Сипете сместа за вкусните пасти в тава с хартия за печене. Моята е 27х32 см.
Печете блата за шоколадовите пасти за 20 мин. на 180 градуса. След като е готов и изстинал, го нарежете на 3 равни части.
Ягодовия конфитюр блендирайте до гладкост. Сложете първата част от блата, намажете с 1/3 от сладкото, сложете втората част, пак намажете със сладко и после третата, отново намажете с конфитюр.
Приберете ягодовите пасти за час-два в хладилник. Пригответе глазурата, разтапяйки шоколада.
Нанесете отгоре и нарежете сочните шоколадови пасти с глазура. Чудесни са за следобедно кафе!