Начин на приготвяне
Пресейте какаото с брашното и бакпулвера.
Разбийте маслото заедно с двата вида захар до пухкав крем. Едно по едно добавете яйцата, като след всяко разбърквате.
Прибавете сухата смес и отново разбъркайте до хомогенност.
Пригответе си форма с размери 25х25 см и я застелете с хартия за печене. Сипете вътре сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете блата до готовност - 15-20 минути.
Извадете блата и го охладете върху решетка.
Междувременно кипнете млякото с маслото и захарта. Добавете гриса и сварете крема до сгъстяване. Поръсете с кокосовите стърготини и прибавете ванилийката.
Върнете охладения блат в тавата, в която го изпекохте. Сипете отгоре топлия кокосов крем и загладете внимателно.
Сложете сладкиша на хладно място. Нарежете на пастички и поръсете с настърган шоколад.
Шоколадовите пастички с крем глазура са готови.