Начин на приготвяне
Първо започнете с направата на блата. За целта разбийте яйцата заедно със захарта. Щом сместа побелее, добавете ванилията, прясното мляко и олиото.
Накрая добавете предварително пресятото с какаото и бакпулвера брашно. Разбъркайте с помощта на шпатула.
Сипете кексовото тесто в намазнена и набрашнена квадратна форма с диаметър 24 см. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.
Докато блатът се охлажда, направете заливката.
Сипете прясното мляко със захарта, какаото и течния шоколад в малка тенджера. Загрейте сместа до разтварянето на захарта.
Набодете блата с клечка за зъби и го нарежете на квадрати. Залейте го с течната смес както е във формата и приберете в хладилник за 1 нощ.
Разбийте течната сметана заедно с крема сиренето, маскарпонето, пудрата захар и 1 чаша ванилов крем. Сипете крема в пош и шприцовайте върху всяка пастичка.
Отгоре украсете с резен ягода и драже шоколад. Завършете с листенце прясна мента.
Шоколадовите пастички за неочаквани гости са чудни!