Начин на приготвяне
Разбиваме маслото и пудрата захар (без 5 супени лъжици) на кремообразна маса. Прибавяме на малки порции смлените орехи, какаото и брашното. Разбъркваме хубаво сместа и към нея прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тава и печем в умерена фурна. Когато е почти готово, заливаме с жълтъците, разбити с отделените 5 супени лъжици пудра захар.
Отново поставяме сладкиша с орехи във фурната да се позасуши. Прясното мляко, захарта и шоколада поставяме да заврят на слаб огън. Бъркаме. Когато кремът се сгъсти, отместваме от огъня и охлаждаме, след което прибавяме кравето масло и разбъркваме добре.
Намазваме с крема изстиналия какаов сладкиш, нарязваме на шоколадови пастички и поръсваме обилно със смлени орехи и кокос.
Прекрасни и вкусни шоколадови пастички с кокос.