Начин на приготвяне
Разтапя се на водна баня шоколада.
Разбъркайте брашното, какаото, содата и бакпулвера, а отделно разбийте маслото и захарта.
Към маслената смес добавете едно по едно яйцата и разбивайте непрекъснато. Разтопете шоколада с 1 с.л. от кафето или млякото и оставете да се охлади.
Половината от него добавете при непрекъснато разбиване към сместа с яйцата. След това разбъркайте сместа с останалото мляко и брашняната смес на порции.
Сипете сместа в правоъгълна добре намаслена тава и пъхнете да се изпече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.
Изпечения и охладен блат нарежете на еднакви пастички. Останалия шоколад разтопете леко с течния шоколад и полейте пастичките с глазурата.
Като изстине блата се реже на малки пастички.
Намазват се с останалия шоколад.