Начин на приготвяне
Нарежете сушените плодове на малки парченца, а орехите запечете леко, за да освободят аромата си.
Сипете сметаната в касерола и я загрейте на умерен огън, като не спирате да бъркате. ДОбавете натрошения шоколад и маслото, разбъркайте добре.
Към течния шоколад добавете сушените плодове и орехите, сипете рома.
Охладете сместа и я приберете в хладилник за час или докато се охлади много добре.
Потапяйте ръцете си във вода и откъсвайте от сместа, оформете топчета с големина по ваш избор.
Оваляйте част от шоколадовите бонбони в какао, а друга - в кокосови стърготини.
Подредете сладките трюфели в подходяща чиния и отново приберете в хладилник.
Шоколадовите трюфели с кокос са много сполучливи.