Начин на приготвяне
Накиснете стафидите и сушените сливи в коняка и оставете да се напоят за няколко часа. Отцедете ги нарежете на ситно, а коняка запазете.
Смелете шоколадовите бисквити до получаване на трохи.
Загрейте сметаната и залейте шоколада, предварително начупен в купа. Разбъркайте с шпатула до хомогенен крем. Оставете го да се охлади и го разбийте с миксер. ДОбавете маскарпонето, мелата и маслото.
Към шоколадовия крем се добавят суешните плодове и 2-3 лъжици от коняка. Накрая прибавете бисквитените трохи и разбъркайте с шпатула.
С помощта на лъжичка гребвайте от сместа и оформяйте топчета с навлажнени длани.
Подредете бонбоните в тава с хартия за печене. Приберете ги във фризер да стегнат хубаво.
За глазурата разтопете част от шоколада на водна баня. Към втечнения шоколад прибавете и останалия, наситнен на малки парчета.
Прибавете олиото и лютия пипер, разбъркайте. Количеството на кайенския пипер е по ваш избор - опитайте и може да добавите и повече.
Потопете охладените бонбони в шоколадовата глазура и отново ги наредете върху хартия за печене.
Поръсете ги с розов пипер, който ще придаде красив контраст.
Пикантните шоколадови трюфели със сушени сливи са чудни.