Начин на приготвяне
В малка купа се смесват врящата вода и какаото. Оставя се да се охлади до стайна температура. В друга купа се разбиват заедно брашното, содата и солта. В трета купа с миксер се рабиват маслото и захарта.
Прибавят се яйцата и се избива до гладкост. Слага се ванилията и разбиването се повтаря. Следва сместа от брашното, содата и солта. Сипва се и какаото и отново се разбива.
Намазнява се форма за мъфини с 16 гнезда. Пълнят се до 2/3 от обема им. Пекат се 16-20 минути в загрята до 190 градуса фурна. Оставят се да се охладят напълно.
Глазурата се приготвя, като шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се да се охлади. Маслото се разбива със захарта и ванилията.
Прибавя се и шоколадът и се бие, докато сместа стане лъскава и гладка. Глазурата се нанася с шприц върху готовите кексчета.
Коментари