Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Шоколадови кексчетa с глазура

Шоколадови кексчетa с глазура

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k657
Шоколадови кексчетa с глазура1 / 2
09/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
16 бр.
"Децата не искат торта за рождения ден - те искат от тези шоколадови кексчета с глазура и ако може повечко от тях"

Необходими Продукти

  • какао - 50 г
  • вода - 1 ч.ч. вряща
  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • сода - 2 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 ч.л.
  • За заливката
  • натурален шоколад - 120 г
  • масло - 2/3 ч.ч.
  • пудра захар - 1 и 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа се смесват врящата вода и какаото. Оставя се да се охлади до стайна температура. В друга купа се разбиват заедно брашното, содата и солта. В трета купа с миксер се рабиват маслото и захарта.

Прибавят се яйцата и се избива до гладкост. Слага се ванилията и разбиването се повтаря. Следва сместа от брашното, содата и солта. Сипва се и какаото и отново се разбива.

Намазнява се форма за мъфини с 16 гнезда. Пълнят се до 2/3 от обема им. Пекат се 16-20 минути в загрята до 190 градуса фурна. Оставят се да се охладят напълно.

Глазурата се приготвя, като шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се да се охлади. Маслото се разбива със захарта и ванилията.

Прибавя се и шоколадът и се бие, докато сместа стане лъскава и гладка. Глазурата се нанася с шприц върху готовите кексчета.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: