Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта.
Сложете содата за хляб в киселото мляко, за да шупне и го добавете заедно с олиото в купата.
Изсипете прясното мляко, ванилията, брашното и пресятото заедно с бакпулвера какао.
Разбъркайте кексовата смес и я изсипете в широка тава върху хартия за печене.
Сложете я да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.
Оставете блата да се охлади, изрежете всички краища и ги смесете с бисквитите. Натрошете ги добре.
В друг съд сипете студеното мляко и добавете кремовете на прах. Разбийте сместа с миксер, добавете заквасената сметана и няколко лъжици кондензирано мляко.
Срежете готовия блат през средата на две части, като сиропирайте всяка една.
Намажете всеки блат с крем и ги съединете.
Нарежете ги на малки шоколадови пасти и ги намажете от всички страни с крем.
Оваляйте ги в натрошените изрезки и бисквити.
Разтопете шоколада на водна баня с малко масло и ги намажете отгоре.
Декорирайте тези Сочни Сиропирани Шоколадови Пасти с кокосови стърготини и сушени плодове и ги оставете за 12 часа в хладилник.