Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Сочни Сиропирани Шоколадови Пасти

Сочни Сиропирани Шоколадови Пасти

Сочни Сиропирани Шоколадови Пасти
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Толкова са вкусни, че повечето ви гости ще си помислят , че сте ги купили от някоя кокетна сладкарничка"

Необходими продукти

  • захар - 200 г
  • кисело мляко - 100 г
  • сода за хляб - 1 /2 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. пълна
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - 200 г от спелта + 200 г пшенично
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • заквасена сметана - 100 г
  • прясно мляко - 300 мл студено
  • крем шоколад - 2 пакета на прах
  • бисквити - 5 бр. пълнозърнести, натрошени
  • кокосови стърготини
  • кондензирано мляко - 3 с.л.
  • сушени плодови - за декор
  • за сиропа
  • вода - 1 к.ч.
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта.

Сложете содата за хляб в киселото мляко, за да шупне и го добавете заедно с олиото в купата.

Изсипете прясното мляко, ванилията, брашното и пресятото заедно с бакпулвера какао.

Разбъркайте кексовата смес и я изсипете в широка тава върху хартия за печене.

Сложете я да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Оставете блата да се охлади, изрежете всички краища и ги смесете с бисквитите. Натрошете ги добре.

В друг съд сипете студеното мляко и добавете кремовете на прах. Разбийте сместа с миксер, добавете заквасената сметана и няколко лъжици кондензирано мляко.

Срежете готовия блат през средата на две части, като сиропирайте всяка една.

Намажете всеки блат с крем и ги съединете.

Нарежете ги на малки шоколадови пасти и ги намажете от всички страни с крем.

Оваляйте ги в натрошените изрезки и бисквити.

Разтопете шоколада на водна баня с малко масло и ги намажете отгоре.

Декорирайте тези Сочни Сиропирани Шоколадови Пасти с кокосови стърготини и сушени плодове и ги оставете за 12 часа в хладилник.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: