Начин на приготвяне
В съд си счукваме яйцата прибавяме захарта и разбиваме с помощта на миксера до побеляване.
Добавяме млякото, брашното, като сме поставили в него бакпулвера, настърганата лимонова кора и маслото.
Разбиваме до хомогенна смес.
Добавяме орехите и разбъркваме отново.
Сместа изсипваме във форми за мъфини или купички за крем карамел, като слагаме във всяка една по една лъжица.
Отгоре поставяме течен шоколад и отново прибавяме от сместа.
Количеството не трябва да надминава повече от половината, дори трябва да е 3/4 от обема, тъй като по време на печенето се надигат и може да прелеят от формичките.
Поставяме в печката и печем до готовност.
През това време си приготвяме сиропа.
За сиропа ни трябва една малка касерола, в която изсипваме в нея водата и захарта и разбъркваме добре.
Варим сиропа около пет минути.
Когато е готов, с помощта на лъжица изсипваме върху изстиналите шоколадови мъфини.
Сиропирани шоколадови мъфини са готови.