Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пандишпанови пасти

Пандишпанови пасти

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Пандишпанови пасти1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12
"Пандишпанови пастички - правят всеки ден специален"

Необходими продукти

  • за тестото
  • яйца - 5 бр.
  • вода - 100 мл
  • захар - 150 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • масло - 150
  • захар - 125 г
  • ванилия - 1 пак.
  • за крокана
  • захар - 100 г
  • орехи - 100 г ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера. Яйцата се разбиват заедно със захарта и водата до побеляване, след което се добавят към брашното. Бъркайте до получаването на еднородна смес. Изсипете готовата смес в правоъгълна тава за печене, дъното на която сте покрили с хартия за печене.

Печете пандишпановото тесто около 20 минути (до готовност) в загрята на 180 градуса фурна.

Разбийте захарта с маслото до побеляване, добавете и ванилията и бъркате до получаването на гладък крем. В сух съд карамелизирайте захарта за крокана.

Когато захарта се разтопи, добавете смлените орехови ядки, разбъркайте и изсипете в предварително намазнена тава. Изчакайте да изстине и натрошете крокана на ситни парчета, смесете ги с крема.

Намазваме охладения блат с масления крем и го нарязваме на пастички. Вместо крокан може да гарнирате пастичките със сгорещено и леко охладено сладко и комбинация от любимите ви плодове.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За съжаление нищо общо с картинката :(
07.05.2023 23:03