Начин на приготвяне
За блата разбиваме добре яйцата със захарта и прибавяме олиото, ванилията и канелата. След това добавяме настърганите ябълки, лимоновия ликьор и портокаловите корички.
Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре. Готовата смес за сухите пасти изсипваме в намазнена и застлана с хартия за печене квадратна тава.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.
За глазурата загряваме прясното мляко, прибавяме шоколада и маслото. Разбъркваме добре, докато се получи гладка каша.
За поръсването смиламе бисквитите в блендер.
Когато блатът се изпече и охлади, внимателно го изваждаме от формата и го нарязваме на равни квадрати или правоъгълници.
Намазваме обилно всяка от плодовите пастички с глазура и поръсваме със смлените бисквити.
Готовите плодови сухи пасти оставяме в хладилника за 10-15 минути, за да стегне глазурата.