Домашни плодови бонбони

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашни плодови бонбони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
135 мин.

Необходими продукти

  • ябълки - 2 кг, кисели или дюли, сливи, круши и др.
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 1 кг
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - за овалване кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме плодовете, покриваме ги с вода и ги варим. Пасираме ги и ги изстискваме през марля. Мерим полученото пюре, на 1 кг пюре, добавяме 1 кг захар.

Варим пюрето и захарта, докато сместа се сгъсти, като бъркаме непрекъснато, до отделянето на пюрето от лъжица.

Изсипваме сгъстеното пюре върху подходяща чиния, охладена и намокрена със студена вода. Оформяме бонбони и ги овалваме в кристална захар, редим ги в тава застлана с хартия за печене.

Сушим бонбоните в слаба фурна, докато изсъхнат напълно. Охлаждаме и увиваме в хартийки или редим в кутии за по-дълго съхранение.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: