Начин на приготвяне
С миксер разбивате яйцата с течната стевия и кафявата захар.
Добавете пресятото брашно и бакпулвера, разбърква се кексова смес. Сипете тестото върху хартия за печене в широка тава.
Печете блата в загрята фурна 180 до суха клечка и извадете да се охлади.
С нож изрежете краищата да се подравни и нарежете на 4 равни ленти.
В дъблока купа смесете прясно мляко и течна сметана.
Добавете пудинга на прах и с миксер се разбива на гъсто кремче, отлично за шприцоване.
Отделете от крема 5 с.л. и смесете с течен шоколад и малко сладкарска боя да подсили цвета, бъркайте докато се получи равномерно оцветяване на крема. В останалия крем настържете половината кора от лимона.
Всяка лента се намазва с четка със сиропа от бъз, намазва се с бял крем, втора лента, сироп, кафяв крем и така докато наредите всички 4 ленти. Получава се правоъгълен блат, с нож се нарязва на 5 пастички.
С шприц се декорират розички и поръсваме с още лимонова кора за свежест и разкош.
Пандишпановите лимонови пастички са готови.