Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Орехови пастички с бял шоколад

Орехови пастички с бял шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Орехови пастички с бял шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"И вие сте нетърпеливи да опитате ореховите пастички с бял шоколад, нали?"

Необходими продукти

  • орехи - 130 г
  • бял шоколад - 150 г
  • яйца - 2 бр. XL
  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • захар - 75 г
  • ванилова захар - 20 г
  • брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сметана - 300 г сладкарска, течна, 35%
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошни пастички с малко продукти, но перфектно съчетани.

Калориите в този десерт са повечко, но пък насладата компенсира всяко угризение, което е възможно да изпитаме.

Ето и как да си ги приготвим:

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и гъст крем.

Маслото и шоколадът се слагат на водна баня и се бъркат до разтапяне и съвършена гладкост.

Сипват се на струйка към пухкавия яйчен крем и се бърка с шпатула до хомогенност.

Добавя се брашното, бакпулвера, 5-6 грама ванилова захар и 75 грама от орехите - фино накълцани. Отново се разбърква леко с шпатулата.

Сместа се сипва в тавичка 20/20 см., покрита с хартия за печене и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Не се прекалява много с времето, защото блатът изсъхва и става по-чуплив.

Когато изстине, се нарязва на квадратчета и всяко се срязва напречно на две. Не режа целият блат наведнъж, за да не се начупи.

От сметаната и останалата ванилова захар се приготвя пухкаво кремче като се разбива с миксер.

Пълни се в пош с назъбен накрайник и от него се шприцова веднъж между двете половинки за слепване и после отгоре се правят 4 розички, които се посипват с останалите орехи.

Изкусителните орехови пастички с бял шоколад се поднасят с кафе.

Ако не се консумират веднага, е препоръчително да се съхраняват в хладилник, но преди да се поднесат, домашните пастички се изваждат за 15-20 минути на стайна температура.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: